Ministrul Educatiei, Igor Sarov, a prezentat 7 modele de invatamant pentru noul an de studii, unul dintre care va fi ales de institutia de invatamant dupa discutiile cu profesorii, elevii si parintii. Declaratiile au fost facute, astazi, in cadrul unei conferinte de presa.

Publicat:13.07.2020, 13:14

Igor SAROV, MINISTRUL EDUCATIEI, CULTURII SI CERCETARII: "Fiecare institutie de invatamant va lua deciziile care corespund realitatii sale".

Ministerul propune 7 modele pentru inceputul anului de studii, iar scolile vor adapta modelul cel mai potrivit institutiilor in urma discutiilor cu profesorii, elevii si parintii.

Este vorba despre:

1. Prezenta fizica 100 %, care presupune sa fie adaptat in scolile in care numarul total este de 300 de elevi.

2. Invatarea in doua schimburi. Aici lectiile se pot organiza cate 30 minute cu pauze mai mari, si iesiri la aer liber pentru a aerisi clasele. Clasele primare si gimnaziale vor avea prioritate la primul schimb.

3. Invatarea combinata care presupune impartirea in zile de prezenta si comunicare la distanta, online. Fizic se vor afla jumate din elevi. 

4. Invatarea hibrid, pe grupe zilnic. 50 % din numarul total elevilor la scoala, 50 vor fi online. Impartirea in doua grupuri in timpul zilei. Jumatate in clase, a doua jumatate online.

5. Invatarea alternanta, saptamanal;

6. Invatarea la distanta, online;

7. Invatarea mixta.