Judecatorul Dorel Musteata explica de ce sedinta CSM nu a avut loc si de ce unii membri nu s-au prezentat.

Publicat:03.12.2019, 11:14

Judecatorul Dorel Musteata l-a condus pana la masina pe Procurorul General, Alexandr Stoianoglo. „Da, este vreo problema? Este o chestie de bun simt.” Cei doi au discutat si despre perspectivele de evaluare si reforma sistemului judecatoresc.

Sedinta de astazi s-a amanat din cauza lipsei de cvorum. Mai multi membri nu au venit, dar nici nu au anuntat motivul neprezentarii.

Chiar daca sedinta de astazi nu a avut loc, Dorel Musteata a mentionat ca „membrii CSM in fiecare zi de la ora pana la ora se afla la serviciu, daca nu are loc sedinta asta nu inseamna ca CSM nu functioneaza.”

Acesta a mai adaugat ca „toti membrii din randul judecatorilor sunt prezenti la sedinte. Ce tine de randurile altor membri, intr-adevar nu se prezinta si nu este cvorumul. Inseamna ca problema nu este in membrii CSM din partea judecatorilor.”

Musteata mai spune ca a facut o solicitare catre Parlament sa desemneze doi membri permanenti ai CSM din randurile Parlamentului.

Intrebat despre unele hotarari suspendate ale CSM-ului, acesta a spus ca e suspendata doar hotararea cu privire la eliberarea acordului de perchezitie, arestare si retinere a judecatorului Oleg Sternioala.

In privinta numirii a 31 de judecatori in functie, Dorel Musteata spune ca „in luna iulie CSM-ul a inaintat presedintelui Republicii Moldova decretele pentru numirea in fuctia de judecator. Toate hotararile au fost expediate la presedinte, dar pana in prezent decretele nu sunt semnate.”