Comisia Europeana a aprobat acordarea a peste 36 de milioane de euro, bani nerambursabili, Republicii Moldova. Anuntul a fost facut azi de un oficial european, aflat in vizita la Chisinau. Banii vor fi folositi pentru implementarea masurilor de recuperare post Covid-19 si pentru reformarea politiei.

Publicat:14.09.2021, 20:21

Katarina MATHERNOVA, DIRECTOR ADJUNCT, DIRECTIA VECINATATE SI NEGOCIERI PRIVIND EXTINDEREA CE: "In aceasta saptamana am aprobat eliberarea sumei a peste 36 de milioane de euro, bani meniti pentru sustinerea masurilor de recuperare in urma Covid-19 si pentru masurile de reformare a politiei."

Suma de 36 de milioane de euro face parte din ajutorul de 600 de milioane de euro destinat Republicii Moldova pentru relansarea economica. Ministrul de externe, Nicu Popescu, le-a multumit oficialilor europeni, prezenti la Chisinau, pentru acest suport.

La inceputul lunii iunie, Comisia Europeana a aprobat acordarea a 600 de milioane de euro tarii noastre, pentru relansarea economica. Atunci oficialii anuntau ca banii vor fi investiti inclusiv in educatie si infrastructura. Dar pentru a primi acest ajutor financiar Moldova trebuie sa indeplineasca un sir de conditii, printre care reforma justitiei si lupta impotriva coruptiei. Anul trecut UE a acordat tarii noastre 127 de milioane de euro, sub forma de granturi, pentru a face fata crizei provocate de coronavirus.