Acuzati de alianta PSRM-ACUM ca ar fi uzurpat puterea in stat, democratii au depus si ei o sesizare la Procuratura Generala in care inculpa actuala guvernare de aceeasi infractiune. Democratii insista ca, de fapt, Dodon, in cardasie cu Sandu si Nastase, ar fi preluat abuziv puterea in stat si trebuie trasi la raspundere penala. Cei din urma spun ca Partidul Democrat nu are decat sa se planga.

Publicat:16.08.2019, 11:10

Democratii spun in scrisoarea adresata Procuraturii Generale ca Igor Dodon, Maia Sandu si Andrei Nastase, alaturi de colegii lor, au preluat puterea in stat, in ciuda hotararilor Curtii Constitutionale. Se intampla in perioada 8-15 iunie. Un denunt penal pe faptul uzurparii puterii in stat a fost depus anterior si de actuala guvernare, iar institutia de drept anuntase ca demareaza o ancheta in acest sens.

Andrei NASTASE, LIDERUL PPDA: “Este dreptul lor.”

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Le uram succes.”

In weekendul din 8-9 iunie se instala puterea PSRM-ACUM, atunci cand liderii celor trei partide s-au inteles si au venit in Parlament ca sa aleaga organele de conducere ale legislativului si sa numeasca guvernul Sandu. Actiunea avea loc pe intuneric, deoarece sala de sedinte a plenului era debransata de la reteaua electrica. In acelasi timp, democratii refuzau sa plece, declarand ca tot ce se decidea in acele zile este neconstitutional. Cinci zile mai tarziu, PD-ul s-a retras pasnic de la guvernare.