Igor Dodon vine cu noi acuzatii la adresa Maiei Sandu. Liderul PSRM o avertizeaza sa nu faca modificari in Constitutie si sa nu incerce sa modifice "limba moldoveasca" in romana. Declaratia vine dupa afirmatia facuta de Maia Sandu la APCE. Presedinta a spus ca sintagma limba romana in Constitutie poate fi aprobata doar de un Parlament in care sa existe vointa pentru acest lucru.  

Publicat:20.04.2021, 13:04

Igor DODON, LIDER PSRM: "Atunci cand politicienii sunt incapabili sa rezolve problemele acute sociale si economice, sau sa combata eficient pandemia, ei incearca sa lanseze provocari legate de denumirea limbii.

Maia Sandu comite acelasi abuz asupra identitatii noastre nationale ca si alti frontisti si unionisti de pana la ea - incearca sa umble la Constitutie, sa schimbe denumirea limbii, sa provoace spiritele in societate, sa divizeze moldovenii dupa criteriul identitar si lingvistic."

Totodata, fostul sef de stat i-a transmis Maiei Sandu ca a fost aleasa pentru un cu totul alt program de guvernare si pentru alte asteptari. 

Igor DODON, LIDER PSRM: "Incercati sa faceti macar ceva util pentru cetateni. Lasati Constitutia si limba moldoveneasca in pace, mai ales ca majoritatea absoluta a cetatenilor nostri considera ca vorbesc moldoveneste, de veacuri.

Nu denumirea limbii este azi prioritatea poporului si a tarii. Demonstrati ca aveti mai multa minte decat un Mihai Ghimpu sau alti aventurieri antistatalisti."

Ieri, la sedinta APCE, Maia Sandu a fost intrebata de deputatul roman Titus Corlatean cand va fi introdusa limba romana in Constitutie. Presedinta a raspuns ca modificarea articolului 13 din Constitutie este prerogativa Parlamentului si ca pana acum nu au existat suficiente voturi pentru aceasta. Totodata, sefa statului a adaugat ca de indata ce va exista un Parlament in care sa existe vointa pentru a modifica Constitutia, acest lucru se va intampla.