Fugit de doi ani din tara, Ilan Sor cere Curtii de Apel Cahul sa-i anuleze mandatul de arestare. Desi nu s-a prezentat la nicio sedinta de judecata, in dosarul in care a fost condamnat la 7 ani si jumatate pentru fraude la BEM, Sor vrea sa revina in tara ca sa-si faca agitatie electorala. Acesta spune ca daca magistratii vor da curs solicitarii, va merge la judecata.

Publicat:02.07.2021, 12:26

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: “Instanta de judecata nu are dreptul nici moral, nici juridic sa refuze cererea mea de anulare a mandatului de arestare si de a aparea in spatiul public. Suntem in plina campanie electorala si fiecare concurent electoral are dreptul de a participa la campanie.”

In filmuletul postat pe pagina sa de Facebook, Sor mai spune ca daca ii va fi anulat mandatul de arestare, respectiv nu va putea fi retinut la intrarea in tara, va comparea in fata judecatorilor. Desi de mai bine de doi ani, de cand dosarul in care este vizat a ajuns la Curtea de Apel Cahul, acesta nu a fost prezent la nicio sedinta.

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR:„In cererea mea este mentionat ca sunt gata sa ma prezint in sala de judecata si la procuratura pentru colaborare in acheta pentru demascarea infractiunii care a fost comisa in furtul secolului.”

Curtea de Apel Cahul nu a venit deocamdata cu o reactie. Ilan Sor a fost condamnat in 2017 la sapte ani si jumatate de inchisoare pentru spalare de bani si escrocherie in proportii deosebit de mari, in timpul cand era presedintele Consiliului de Administrare la BEM. In 2019, acesta a fugit din tara, odata cu Vlad Plahotniuc, ulterior fiind dat in cautare internationala. Conform ultimelor date prezentate de Interpol, acesta s-ar afla in Israel, tara care nu isi extradeaza cetatenii.

Ilan Sor a fugit din tara in vara anului 2019 odata cu Vlad Plahotniuc. Acesta a fost dat in cautare internationala, iar conform ultimelor informatii confirmate de seful Interpol s-ar afla in Israel. In toamna anului trecut Marina Tauber a declarat ca Sor e in tara. Atunci PRO TV a solicitat informatii de la Politia de frontiera despre data cand ultima data acesta a trecut frontiera, dar ni s-a comunicat ca aceste date nu pot fi dezvaluite intrucat ar avea caracter personal.