Igor Dodon spune ca Joe Biden s-a grabit sa laude situatia din tara, sub sefia Maiei Sandu, facand aluzie la ultima vizita a presedintelui SUA in tara noastra in cadrul careia oficialul si-a exprimat aprecierea pentru democratia statului, dupa care a urmat frauda bancara. Ion Chicu a comparat Republica Moldova cu Afganistanul intr-o postare pe facebook.

Ultimul update: 22.09.2021, 12:31 Publicat:22.09.2021, 11:22

Fostul premier al Republicii Moldova l-a ironizat pe presedintele Statelor Unite care a avut un discurs in care a laudat victoria democratiei in tara noastra. Ion Chicu i-a comparat pe cetatenii moldoveni cu afganezii.

Ion CHCU, EX PREMIER: "Azi la ONU despre noi - "democratie si moldoveni mandri". Placut, pe bune.

Dar daca "mandria americanilor" va continua sa guverneze aici cum a-nceput... la urmatoarea Asamblee vom lipsi din speech-urile selecte (ca afganezii). Trist, pe bune."

Igor DODON, LIDERUL PSRM: "Deja vu…. In 2011 Joe Biden, vicepresedinte SUA, in vizita la Chisinau pentru a sustine guvernarea proeuropeana…, a urmat furtul miliardului, privatizarea Bancii de Economii, concesionarea Aeroportului Chisinau. In 2021 Joe Biden, Presedinte SUA, lauda de la tribuna ONU guvernul proeuropean de la Chisinau…, ce va urma …?

In 2011, in timpul vizitei sale in Republica Moldova, domnul Joe Biden a transmis cam aceleasi mesaje despre democratia moldoveneasca pe care le-a transmis recent, de la tribuna ONU, ca presedinte al SUA. Si atunci, si acum ni s-a transmis mesajul ca Moldova este o istorie de succes, ca moldovenii trebuie sa fie mandri de realizarile democratiei, ca reformele trebuie continuate, iar economia construita etc., etc. Frumoase cuvinte, dar care nu au corespuns deloc si nu corespund realitatii din tara."

Totodata, liderul PSRM spune ca moldovenii sunt dezamagiti de conducere ca si dupa vizita lui Joe Biden din 2011.

„Istoria de succes”, trambitata de guvernul Filat si AIE s-a dovedit a fi istoria unui cosmar politic si economic, cand s-a furat miliardul din sistemul bancar, a fost cedat BEM si Aeroportul Chisinau, cand oligarhii au incalecat tara, cand oamenii au luat drumul migratiei, dezamagiti de asa-zisa democratie moldoveneasca cu care trebuia sa ne mandrim.

Cu atat mai mult ne surprinde ca partenerii nostri externi n-au invatat lectia din 2011 si acum, in 2021, repeta cam aceleasi mesaje, fara a le adapta la realitatile din Moldova, fara a tine cont de eroarea lor in aprecierea politicii autohtone. Domnul Biden s-a grabit sa laude si sa considere succes o alta istorie, sub sefia Maiei Sandu, o istorie care deja incepe sa se transforme pentru moldoveni nu in motiv de mandrie, ci in cosmar economic, social si administrativ. La ce sa ne asteptam de aceasta data? La abuzuri asupra justitiei, la politie politica, la alte scheme si furturi si la saracirea populatiei prin tarife si preturi majorate? Acestea deja au inceput, iar moldovenii nu sunt deloc mandri cu asta, ei sunt din nou dezamagiti, ca si dupa 2011.