Semnatura deputatului fugar Ilan Sor, aparuta pe un proiect de lege propus la una din sedintele de la sfarsitul lunii noiembrie, va fi investigata de Procuratura Anticoruptie. Anterior deputatul PAS, Dumitru Alaiba, a cerut acest lucru, dar procurorul de caz a refuzat, insa un superior de-al sau a anulat decizia.

Publicat:13.01.2021, 20:54

Dumitru ALAIBA, DEPUTAT PAS: "Initial, procurorul a refuzat inceperea urmaririi penale, dupa care procurorul ierarhic superior i-a indicat sa mai investigheze. Nu-mi pun mari sperante, asta nu inseamna ca procuratura o sa investigheze, dar cel putin, la moment, nu este refuz. Dupa mine, deja miroase tot mai mult a tentativa de musamalizare.”

Semnatura lui Sor a aparut pe un proiect de lege care prevedea constituirea unei comisii parlamentare care sa investigheze actiunile din jurul Moldasig. Desi este deputat, acesta nu a fost prezent la nicio sedinta de parlament, fugind din tara in vara anului 2019 odata cu Plahotniuc. Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare pentru fraude la BEM. El se declara nevinovat.