Si-au luat paturi, pancarte si copiii din urma si au venit sa protesteze in fata Curtii Supreme de Justitie. Familia si rudele barbatului din Vulcanesti, care la sfarsitul lunii mai a fost impuscat chiar in fata casei, au scandat in fata institutiei, nemultumiti ca vinovatii ar fi favorizati.

Publicat:20.09.2019, 19:26

“De luni vom incepe sa protestam in fata cladirii Presedintiei si Parlamentului. Acesta nu e un act politic, nu mai avem incredere in nimeni.”

Rudele barbatului impuscat au venit in fata Curtii Constitutionale si au cerut justitie corecta.

“Cand mi-au omorat sotul, pe acesti oameni din Nisporeni i-au eliberat. Acum nu stiu unde sa ma adresez. Umbla in libertate ca si cum nimic nu s-a intamplat.”

Oamenii spun ca desi cel care a tras din arma a fost retinut, banuitul ar fi favorizat de oamenii legii.

”Avem dovezi ca autoritatile si responsabilii din Nisporeni au fost platiti. Nu avem incredere in nimeni. Patru din cei cinci care au participat la omor sunt in liberatate, sa ne explice de ce.”

”Au platit in Ungheni, le-a dat drumul. Acesta care a ramas a spus ca tot nu o sa primeasca multi ani, pentru ca a dat bani.”

Intr-un comunicat al procuraturii de la sfarsitul lunii august se arata ca dosarul a ajuns in instanta de judecata.

Tanarul de 24 de ani care a tras din arma, risca detentie pe viata, iar ceilalti patru indivizi, prezenti in momentul tragediei, pana la sapte ani de inchisoare.

Totul s-a intamplat la sfarsitul lunii mai. Un barbat de 39 de ani a fost ucis sub privirile copiilor si ale sotiei, dupa ce in el s-a stras de cateva ori. Intre victima si suspecti ar fi existat conflicte mai vechi.