Ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto sunt extrem de gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru o cina usoara, insa in acelasi timp sunt satioase. Iata cat de usor se prepara.

Ingrediente 

  • 1 ceapa rosie, mica, taiata in sferturi
  • 80g sos pesto
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare kosher
  • piper negru, poaspat macinat
  • 3g piept de pui la gratar
  • 4 ciuperci champignion, cat mai mari (de preferat maronii)
  • 90g mozzarella rasa

Cum se prepara ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Pune pe aragaz o tigaie-gratar si unge-o cu ulei. Aduga sfeturile de ceapa si frige-le pe toate partile pana sunt bine patrunse. Indeparteaza-le de pe gratar si lasa-le sa se raceasca putin, apoi toaca-le marunt.

Taie si pipetul de pui cat mai marunt.

Intr-un vas incapator amesteca ceapa, sosul pesto, uleiul de masline si pieptul de pui. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Intr-o tava incapatoare, tapetata cu hartie de copt adauga ciupercile si umple-le cu compozitia de mai sus, apasand usor cu lingurita, pentru a nu ramane goluri de aer.

Adauga ciupercile in tigaia-gratar si frige-le pana cand se inmoaie. Tranfera-le apoi intr-o tigaie, adauga branza rasa deasupra si coace-le timp de 2-3 minute, sau pana cand branza se topeste si prinde o crusta aurie. Serveste ciupercile umplute cu piept de pui si sos pesto calde, alaturi de un pahar de vin alb sau roze.