In aceasta seara se da startul spectacolului fotbalistic in Europa. Timp de o luna, 24 de nationale vor lupta pentru trofeul de campioana de la EURO 2020. In meciul de deschidere a turneului se vor bate selectionatele Turciei si Italiei. Ambele echipe sunt gata sa faca furori.

Publicat:11.06.2021, 21:12

Dupa o asteptare indelungata, fortata de pandemia de COVID-19, amatorii sportului rege se vor putea bucura de 51 de meciuri de calibru la EURO 2020. In aceasta vara va fi o editie aniversara a turneului, care celebreaza 60 de ani de la primul Campionat European. In premiera de la debutul competitiei, partidele vor fi gazduite pe stadioanele din 11 orase ale Europei, inclusiv Bucuresti, unde se vor disputa patru meciuri. In aceasta seara, va fi dat fluierul de start al turneului, iar partida de debut va fi duelul dintre Italia si Turcia.

Roberto MANCINI, SELECTIONERUL NATIONALEI DE FOTBAL DIN ITALIA:“In mod clar, meciul de deschidere al Campionatului European creaza un pic mai multa presiune. Totusi, trebuie sa jucam fotbal, sa incercam sa ne distram si sa distram oamenii, avand un mare respect pentru Turcia, care este o echipa mare, plina de jucatori talentati.”

Hakan CALHANOGLU, MIJLOCASUL OFENSIV AL NATIONALEI DE FOTBAL DIN TURCIA:“Vom incerca sa dam tot ce avem mai bun pe teren si am analizat echipa lor. Cred ca suntem pregatiti. Stiu ca au jucatori foarte buni si un antrenor foarte bun. Am asteptat aceasta zi.”

Primul meci de la EURO 2020 se va disputa in aceasta seara, incepand cu ora 22:00, pe arena “Stadio Olimpico” din Roma, cu un numar restrans de spectatori. Italia se va duela cu Turcia pentru primele puncte din faza grupelor, iar din aceeasi grupa mai fac parte Elvetia si Tara Galilor.