Soferul, care acum doua zile a urcat beat la volan si a lovit pe zebra doua femei si doi copii, dupa care a fugit de la fata locului isi va petrece urmatoarele 30 de zile in penitenciarul 13. Decizia a fost luata in aceasta seara de catre judecatoria Chisinau. Nu se stie daca acesta va contesta decizia la Curtea de Apel. Adus astazi in instanta, barbatul, care este avocat de meserie a fost scurt in declaratii.

Publicat:20.12.2017, 09:32


“-Va considerati vinovat, de ceea ce s-a intamplat, ce ati sarbatorit in ziua aceea? Va pare rau de cele intamplate? -Da.”

Nici avocatul acestuia nu a vrut sa discute cu echipa Pro Tv.

“Nu pot sa va spun nimic.”

Procurorul de caz, Dumitru Barbaros, spune ca individul si-a recunoscut partial vina.

Dumitru BARBAROS, PROCUROR PROCURATURA MUNICIPALA: “A recunoscut faptul ca era in stare de ebrietate. I se incrimineaza comiterea accidentului rutier in stare de ebrietate. Latura asta cu amenintarea cu omor dumnealui nu o recunoaste.”

 Dupa ce pe retelele de socializare au aparut imaginile celor de la Stop Ham, internautii au criticat dur atat comportamentul soferului beat cat si cel al politistilor, care nici macar nu l-au incatusat.

Drept exemplu a fost dat un caz similar, filmat pe strazile unui oras din Franta. In imagini, un motociclist a surprins momentul in care un sofer, la fel a lovit un pieton pe o zebra si a fugit de la fata locului. 

La fel ca si in cazul de acum cateva zile din capitala, martorii au fost cei care au l-au urmarit pe soferul vinovat de accident. A durat minute bune, timp in care faptasul a fost urmarit de cel care filma, pana cand martorul a intalnit cativa politisti si le-a spus ce s-a intamplat. Fara sa li se prezinte vreo proba, oamenii legii francezi au reactionat imediat, l-au scos pe individ din masina si l-au incatusat.

“Domnule, acest sofer a lovit o persoana pe trecerea de pietoni si a fugit.”

Incidentul din Chisinau s-a produs acum doua zile la intersectia strazii Zelinschi cu bulevardul Decebal. Un sofer beat crita a lovit pe trecerea de petoni doua tinere cu doi copii de un an si respectiv 4 ani, in timp ce traversau strada regulamentar. 

Soferul a fugit de la fata locului insa a fost oprit de niste martori, pe care individul i-a amenintat cu un pistol. Oamenii au chemat politia si conducatorul auto care este avocat a fost supus etilotestului, care a aratat ca tanarul de 34 de ani avea o alcoolemie de 0,84 mg/l, de trei ori mai mare decat limita admisa.

El risca o amenda de pana la 27 de mii de lei, munca neremunerata in folosul comunitatii sau inchisoare de pana la 4 ani. In orice caz, el va ramane fara permis pe un termen de la 3 la 5 ani de inchisoare. Anume pentru a preveni astfel de accidente, in cadrul campaniei Ucigasi pe treceri de pietoni, Pro TV a cerut printr-un demers Guvernului si Parlamentului modificarea legislatiei, astfel incat neacordarea prioritatii pietonilor aflati pe treceri sa fie catalogata ca infractiune grava soldata cu suspendarea permisului de conducere pentru cel putin 90 de zile si puncte de penalizare. Autoritatile nu au dat curs solicitarii.