Absolventii de liceu s-au distrat aseara in parcul Universitatii Tehnice din sectorul Rascani. Acolo pentru ei au cantati artisti din Rusia, Ucraina si Romania. Pe scena a urcat si presedintele Igor Dodon, care a organizat evenimentul. Petrecerea a fost marcata de un incident. Platforma de unde au fost lansate focurile de artificii a luat foc.

Publicat:25.06.2018, 11:11

Incendiul a fost stins in scurt timp si nimeni nu a fost ranit. Focurile de artificii lansate la sfarsitul concertului au durat aproximativ cinci minute.

Evenimentul a inceput la ora 18, cand pe scena au urcat artisti autohtoni. Apoi, rand pe rand au evoluat interpretii straini. Trupa Akcent din Romania, Monatik din Ucraina si Basta din Rusia au cantat pentru absolventi.

“Sunt studenta, am absolvit facultatea si am venit la acest concert. Ne place foarte mult.”

 Prezentatorii evenimentului au fost Ekaterina Varnava si Ivan Ciuikov, din Rusia. Cel din urma a primit un cadou din partea unei fane. Pe scena a urcat si presedintele Igor Dodon, sub egida caruia a fost organizat concertul.

Igor DODON, PRESEDINTE RM:Acest concert a fost organizat sub egida presedintelui. Toate cheltuielile sunt din fondul de binefacere”.

 Apoi, tinerii s-au imbulzit pentru a face poze cu seful statului. Concertul a avut loc in cadrul Festivalului pentru tineret “Generatia Viitorului”, organizat pentru al doilea an la rand.

Initial, evenimentul era preconizat sa aiba loc in Piata Marii Adunari Nationale. Insa ulterior presedintele s-a razgandit si a spus ca a schimbat locatia, pentru ca oamenii nemultumiti de invalidarea alegerilor locale sa poata protesta in centrul capitalei.