Universitatea de Medicina din capitala nu are nicio legatura cu scandalul diplomelor falsificate, izbucnit in Israel acum cateva zile. Asta sustin cei din administratie, care asigura ca documentele nu au fost eliberate de institutie. O comisie speciala a fost creata pentru a face lumina in acest caz.

Publicat:06.12.2018, 16:47


Ministerele Educatiei si Sanatatii au instituit o comisie, care investigheaza acest caz. 9 specialisti verifica dosarele studentilor straini. Este vorba atat despre cei care au absolvit deja institutia, cat si despre tinerii care inca isi fac studiile. 

Mihail GAVRILIUC, PRORECTOR PENTRU STUDENTI INTERNATIONALI:  „ Diplomele care au fost falsificate nu au fost eliberate de universitatea noastra. „

Responsabilii de la Universitatea de  Medicina spun ca au aflat despre caz inainte ca acesta sa fie mediatizat. 

Mihail GAVRILIUC, PRORECTOR PENTRU STUDENTI INTERNATIONALI: "Chiar cu 3 saptamani in urma am fost vizitati de un specialist din Israel".

La inceputul acestei saptamani, un scandal de proportii a izbucnit in sistemul medical din Israel. 40 de studenti au fost retinuti de politie, pentru ca si-ar fi cumparat diplomele cu aproximativ 15 mii de euro.

Presa straina a scris ca in spate ar fi un sirian, care si-ar fi facut o afacere de falsificare a documentelor si ca urmele ar duce in Moldova, Armenia si Fasia Gaza. Secventele video care au fost folosite pentru ilustrarea acestor subiecte sunt imagini simbol si nu au vreo legatura cu cazurile respective.