Inca un medic din Chisinau banuit de mita. Un anesteziolog-reanimatolog de la Spitalul Clinic de Traumatologie din capitala a amenintat o pacienta pe patul de moarte ca nu o va opera daca nu ii va plati 400 de lei. In ciuda faptului ca medicul a fost prins in flagrant, acesta a incercat sa nege ca ar fi luat mita si chiar si sa fuga.

Publicat:14.07.2015, 06:57-Domnule stati aici, va pun catusele, asezati-va aici. Urmati indicatiile noastre. Vom începe acum perchezitia. -Iata am 450 de lei, sunt banii mei. -Toti banii pe care îi aveti, lasatii aici. De unde îi aveti? -Fiica mea i-a transmis.”


Potrivit CNA, pacienta de 89 de ani avea arsuri grave si avea nevoie de o interventie chirurgicala urgenta. Medicul i-a spus ca in cazul in care nu isi va primi banii, va amana din nou operatia de transplantare, desi pacienta se afla in stare extrema si operatia fusese deja amanata o data. Astfel, medicul a fost retinut pentru 72 de ore de catre politistii de la Serviciul Protectie Interna si Anticoruptie, iar asupra acestuia ar fi gasit suma de bani pe care ar fi cerut-o de la ruda pacientei.