Asteptare chinuitoare pentru o familie din Edinet. Copilul nascut prematur se afla in stare grava la Balti, iar medicii de acolo au cerut inca de dimineata celor de la Aviasan sa-l transporte de urgenta la Chisinau. Disperati, parintii au asteptat o zi intreaga ambulanta. Explicatia celor de la Aviasan este revoltatoare - echipa nu a putut porni la drum pentru ca felcerul nu a raspuns la telefon.

Publicat:26.07.2017, 16:47


Daniela Rusu, este originara din Edinet, si a nascut ieri prin cezariana. Micuta s-a nascut de 2 kilograme si cu numeroase probleme de sanatate, asa ca a fost transportata de urgenta la spitalul din Balti. 

Dumitru RUSU, FRATELE MAMEI: “Are probleme de inima si de ficat. Medicii au spus ca trebuie sa fie dusa cu aviasanul la Chisinau.“ 

 Fiind slabita, mama copilei a ramas internata la Edinet, iar tatal se afla acum impreuna cu micuta la Balti. Oamenii spun ca au asteptat aproape toata ziua medicii de la Aviasan. 

Dumitru RUSU, FRATELE MAMEI: “Ne-au spus ca este urgent, ca micuta risca sa ramana bolnava. Am asteptat pana la ora 3 si atunci am primit raspuns negativ." 

 Contactati de Pro TV, responsabilii de la serviciul Aviasan ne-au spus ca nu au putut sa trimita o masina la Balti, deoarece felcerul de garda nu a fost de gasit toata ziua. 

Efim CAPCELEA, MEDIC-COORDONATOR AVIASAN: “L-am sunat. Nu raspunde la telefon. Am cautat alt felcer. Micutul clar ca e in stare grava. “

 Totodata, responsabilii de la Aviasan promit ca azi micuta va ajunge la Institutul Mamei si Copilului, din capitala, unde va primi ajutorul medical necesar.