Cu panglica rosie si aplauze au inaugurat un abtibild, pe care au scris parcare pentru biciclete. Este isprava unor profesori de la Universitatea Tehnica din Moldova, care a starnit un val de critici si discutii aprinse intre studenti pe internet. Ulterior, initiatorii evenimentului au explicat ca de fapt au facut o farsa, pentru a determina tinerii sa vina cu idei ingenioase pentru crearea unei parcari adevarate.

Publicat:24.10.2017, 06:48

Suada KARKOUKI, REPORTER PROTV: “Aceasta este parcarea pentru biciclete de la Facultatea de Urbanism si Arhitectura. In afara de un sticher pe perete, nimic nu mai indica acest fapt. Nici zare de rastel sau vreun alt suport, unde sa fie lasate bicicletele. Totusi, decanul facultatii sustine ca, de fat, totul este o ...farsa."

Cei din administratia facultatii au si publicat fotografii pe pagina de facebook, de la asa-zisa inaugurare a parcarii pentru biciclete, care, de fapt, nu exista. In doar cateva ore, imaginile au ajuns in centrul atentiei pe internet si au adunat sute de comentarii. Abia a doua zi, s-a anuntat ca aceasta a fost doar o gluma, pusa la cale de profesori.

Autorii farsei mai spun ca, astfel, au vrut sa-i determine pe tinerii sa propuna idei ingenioase pentru o parcare adevarata. Nu se stie daca vor obtine rezultatul scontat, insa astazi acesta a fost principalul subiect de discutii la universitate.

“A fost concurs. Cinci studenti au propus schite, dar au le-a placut.“

 Unul dintre studentii, care au propus o schita de proiect pentru parcarea pentru bicilete, este Vasile.

Cei din administratie spun ca nu port pica pe studentii care au lasat comentarii mai rautacioase. Concursul continua, iar studentii suntastepti cu idei cat mai originale.