Epopeea vacantei prezidentiale continua. Sejurul familiei lui Igor Dodon a fost organizat, de fapt, de presedintele turc, spune consulul onorific al tarii noastre in Antalya.

Publicat:16.06.2017, 12:05

Oficialul turc a declarat pentru PRO TV ca insusi Erdogan i-a propus lui Dodon sa se odihneasca in Antalya, dupa intalnirea pe care cei doi au avut-o in Turcia.

Pro TV: Ati spus unui reporter din Moldova ca nu ati vorbit cu dl Dodon în ultima saptamâna sau luna. Este adevarat?

Diyar GULTEKIN, CONSUL ONORIFIC AL RM ÎN ANTALYA: Ma numesc Diyar. Sunt consul în Antalya si data trecuta prietenul dvs m-a sunat si m-a întrebat daca în ultima luna m-am întâlnit cu dl presedinte Dodon. Am spus ca în ultima luna nu, dar am vorbit cu el saptamâna trecuta despre consulatul nostru în Antalya. A fost o discutie oficiala.

Pro TV: Cine a organizat sederea dumnealui în Antalya si daca este adevarat ca a stat în hotelul dvs?

Diyar GULTEKIN, CONSUL ONORIFIC AL RM ÎN ANTALYA: Nu stiu cine i-a organizat calatoria, noi am avut o întâlnire oficiala despre cetatenii moldoveni din Antalya. Presedintele nostru l-a invitat în Turcia, nu eu.

Pro TV: Presedintele Erdogan?

Diyar GULTEKIN, CONSUL ONORIFIC AL RM ÎN ANTALYA: Da, presedintele Erdogan. Nu cunosc detalii, dar va pot spune ca am vorbit cu Excelenta Sa doar despre cetatenii moldoveni în Antalya

Pro TV: Dl Dodon a stat în hotelul dvs sau în alt hotel?

 Diyar GULTEKIN, CONSUL ONORIFIC AL RM ÎN ANTALYA: În hotelul Spice.

Pro TV: Al dvs?

Diyar GULTEKIN, CONSUL ONORIFIC AL RM ÎN ANTALYA: Da, Dl Dodon a stat în hotelul Spice."