Numarul finantatorilor Partidului Comunistilor (PCRM) si a Partidului Liberal (PL) a scazut drastic in mai putin de doi ani. Daca in 2016, PCRM indica donatii in valoare de 870 de mii de lei, iar PL - 484 mii de lei, in primul semestru al anului 2018, partidele nu au dezvaluit nici o donatie, scrie ZdG.md.

Publicat:15.07.2018, 14:59

Rapoartele PCRM şi PL înregistreaza, în schimb, cheltuieli de milioane de lei destinate existenţei partidelor.

[...]

La începutul anului 2018, contul PCRM înregistra un sold de 4  milioane de lei, dintre care circa 3 milioane alocate din bugetul de stat, iar un milion din alte surse.

Potrivit raportului financiar, din primul semestru al anului 2018, comuniştii au cheltuit 51 de mii de lei pentru organizarea manifestaţiilor, circa 24 de mii de lei pentru deplasari în ţara şi în strainatate, 30 de mii de lei – cheltuieli pentru telecomunicaţii şi 24 de mii de lei pentru cheltuieli de birotica.

Cele mai mari cheltuieli ale partidului au revenit pentru întreţinerea personalului – 974 mii lei, promovarea în presa – 811 mii lei şi întreţinerea sediilor – peste 265 de mii de lei.

În acelaşi raport, se observa ca membrii PCRM au contribuit la formarea bugetului partidului doar prin intermediul cotizaţiilor de membri, în valoare de circa 85 de mii de lei, iar cu 39 mii de lei au cotizat organizaţiile internaţionale din care face parte partidul.

Alte donaţii din partea persoanelor fizice sau juridice nu sunt indicate nici în raportul privind transparenţa donaţiilor din aceeaşi perioada a anului.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD