Doi medici care au acordat primul ajutor familiei intoxicate cu insecticid la Cantemir au ajuns la spital cu aceleasi simptome. Intre timp, doua dosare au fost deschise in acest caz. Unul - pentru neglijenta medicilor de la ambulanta. In celalalt, procurorii urmeaza sa afle cum a ajuns substanta in gospodarie, de vreme ce aceasta se vinde doar specialistilor.

Publicat:31.10.2018, 15:01

 
Felcerul si infirmiera de la ambulanta, care au venit la prima solicitare a familiei din Cantemir, au ajuns tot cu intoxicatie la spitalul raional. Starea lor s-a agravat, asa ca doctorii au fost transferati aseara in sectia de Toxicologie de la spitalul Sfanta Treime, din capitala.

Angajatele de la ambulanta se afla acum in aceeasi sectie cu mama si bunica, intoxicate la Cantemir, si prezinta simptome asemanatoare.

Pe numele felcerului si a infirmierei Procuratura Generala a pornit o cauza penala  pentru incalcarea din neglijenta a regulilor de acordare a asistentei medicale, fapt care se pedepseste cu pana la 3 ani de inchisoare. Astazi, la spital, medicii de la ambulanta au refuzat sa vorbeasca cu noi. Pe marginea acestui caz a fost pornit inca un dosar penal de catre Procuratura din Cantemir, pentru incalcarea regulilor de circulatie a substantelor toxice.

Procurorii urmeaza sa verifice cum a ajuns insecticidul in gospodarie, daca acesta poate fi vandut doar persoanelor specializate in domeniu. In urma tragediei, 3 copii, doua surori de 4 si 11 ani, si verisorul lor de 8 ani, au murit, dupa ce s-au intoxicat cu vaporii emanati de insecticid. S-a intamplat dupa ce bunicul a prelucrat graul cu preparatul toxic.