Vlad Filat si-a scris testamentul. Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de catre avocatul acestuia, Igor Popa, care spune ca un notar a fost chemat acum 2 zile in penitenciar. Acum doua saptamani, intr-o scrisoare publicata de catre sotia sa, liderul PLDM spune ca este supus presiunilor in penitenciar si daca acestea vor continua isi va scrie testamentul.

Publicat:12.12.2015, 11:57

Igor POPA, AVOCAT VLAD FILAT:  ”Dl Vlad Filat a invitat un notar in penitenciarul nr 13, in data de 10 decembrie, joi. Luand in consideratie secretul actului notarial, nu pot sa va spun continutul acestui act, dar din cate am inteles, este vorba despre un testament.” 

 
Vlad Filat este in greva foamei deja de doua saptamani. 

Igor POPA, AVOCAT VLAD FILAT:  ”Ultima intrevedere a fost vineri. Dumnealui inca se afla in greva foamei. Ne-a rugat sa nu comentam starea de sanatate.” 

 
Acum 2 saptamani sotia lui Vlad Filat a publicat fragmente dintr-o scrisoare in care fostul premier spunea ca a fost transferat la subsolul penitenciarului si ca se incearca distrugerea sa din punct de vedere moral, asa ca in curand isi va scrie testamentul. Acum 2 zile, cand i-a fost prelungit pentru a treia oara mandatul de arest, si i-au fost stabilite alte 30 de zile de aflare in penitenciar, avocatul Igor Popa a dat citire unei declaratii pe care ar fi facut-o Vlad Filat. Astfel, liderul PLDM sustine ca dosarul sau este unul politic si ca are un scenariu diabolic, bine gandit de Vlad Plahotniuc, iar scopul arestarii sale este preluarea de catre Plahotniuc a controlului total in tara. Democratul nu a comentat aceste acuzatii si nici nu a fost de gasit pentru a o face. Vlad Filat se afla de 2 luni dupa gratii. El a fost retinut pe 15 octombrie, fiind acuzat de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce Ilan Shor a scris in autodenuntul sau ca i-ar fi dat 250 milioane de dolari mita. Fostul premier se declara nevinovat. 

*Sursa Foto: adevarul.ro