Fostul politist de frontiera care a denuntat contrabanda la granita Moldovei cu Romania a fost chemat astazi la procuratura. El este invinuit intr-un dosar penal de huliganism pentru ca in 2004 ar fi amenintat cu arma mai multe persoane. Gheorghe Petic spune ca dosarul este fabricat pentru ca sa fie facut sa taca.

Publicat:11.09.2018, 13:07

Gheorghe Petic sustine ca este vorba despre un caz din 2003. Dupa ce ar fi impiedicat un transport de contrabanda cu zahar, a ajuns la conflicte cu presupusii faptasi. Acestia au vrut sa-i darame casa, iar el, pe atunci politist de frontiera, a incercat sa-i retina folosind arma din dotare.

Gheorghe Petic, ACTIVIST PPDA:Am ajuns intr-un bar unde erau ei toti in acea naopte, aveam la mine pistolul de serviciu, le-am zis la toti sa iasa afra si sa ma urmeze la politie, ei au refuzat au iesit afara si au inceput sa sara la mine, eu am tras un foc in pamant.”

 Procurorii afirma ca de fapt, Gheorghe Petic a comis atunci un act de huliganism, amenintand cu un Kalasnikov mai multe persoane. Fostul poilitist crede ca dosarul, intentat dupa aproape 15 ani in baza unei noi plangeri, a fost fabricat pentru a-l intimida si pentru a-l determina sa nu mai faca dezvaluiri despre neregulile de la frontiera dintre Moldova si Romania.

Gheorghe PETIC, ACTIVIST PPDA: "Toate dosarele interpretate nu ma vor opri , voi lupta pana la capat, o sa-mi iau avocat, astept urmatoarea sedinta.”

 Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne afirma ca politia gestioneaza si reactioneaza conform legii.

Alina ZBANGA, PURTÄ‚TOR DE CUVÂNT MAI: "Daca domnul Petic nu este deacord cu ceea ce I se incrimineaza poate sa se adreseze la  organele abilitate, mai mult ca atat sa nu foloseasca asta pentru a denigra imaginea institutiei noastre in jocuri poliotice.”

 Gheorghe Petic a ajuns in atentia opiniei publice dupa un live pe facebook in care a vorbit despre contrabanda cu tigari de la frontiera. Acesta a fost audiat in iulie de Serviciul Protectie Interna al MAI, insa oamenii legii spun ca el nu a adus si dovezi. Pe marginea acestui caz a fost deschis un dosar penal.