Hotele inchise sau semigoale in Turcia. Din cauza ultimelor evenimente politice din aceasta tara, majoritatea turistilor si-au anulat vacantele si au ales o alta destinatie. Si moldovenii s-au grabit sa refuze rezervarile facute in Turcia si au optat pentru Bulgaria, Grecia sau Muntenegru. In ultimele zile, au fost afectate si preturile, iar agentiile turistice sustin ca acestea au scazut cu aproape 30 la suta.

Publicat:30.07.2016, 14:39


Kemer, Antalya sau Bodrum, candva cele mai cautate destinatiide moldoveni, astazi nu mai sunt atat de atractive. Statiunile turistice duc lipsa mare de clienti, asa ca o gramada de hoteluri, majoritatea de 5 stele, au fost inchise. Cele care inca nu au cedat sunt aproape goale, spun reprezentantii agentiilor de turism. 

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM "Daca pana in luna iunie sau iulie au mers bine vanzarile, acum s-au oprit foarte brusc. Solicitari nu mai avem. Au anulat rezervarile. Nu au vrut sa intoarca banii inapoi, dar pur si simplu au schimbat destinatia, pentru una putin mai sigura."

Nu doar moldovenii, ci si ucrainenii, romanii si rusii au refuzat sa mai mearga in Turcia si au ales alte destinatii. In incercarea de salva cat de putin veniturile lor, administratorii hotelurilor de acolobaga mana in foc ca nu exista niciun pericol real pentru turisti. 

"Atmosfera este linistita. Zonele turistice sunt securizate. Turistii sunt linistiti. Se face totul ca ei sa se simta ca acasa."

Asta nu-i incalzeste deloc pe moldoveni, care acum nici nu vor sa auda de o vacanta in Turcia.


Lipsa de turisti a provocat si alte probleme, cum ar fi calitatea proasta a serviciilor prestate in hoteluri. 

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM "Se plang pe mancare, pe manifestatiile organizate. Este normal, pentru ca sunt putini turisti si nu se ajung bani. "

Au cazut si preturile. Foile turistice pot fi cumparate cu pana la 30 la suta mai ieftin, oferte valabile chiar si in cele mai luxoase hotele. In schimb, turismul din Bulgaria a inflorit odata cu problemele din Turcia. Acum, litoralul bulgaresc este principala destinatie a moldovenilor. Potrivit agentiilor de turism, in aceasta perioada nu se mai gasesc locuri libere in hotelurile din Bulgaria. Cei cu mai multi bani s-au reorientat spre Grecia sau Muntenegru.