Igor Dodon a ajuns astazi la spital dupa ce masina prezidentiala in care se afla a fost implicata intr-un accident rutier pe soseaua Chisinau-Calarasi. In Mercedesul izbit de o camioneta se mai afla mama acestuia, dar si unul dintre fii sai. Toti trei au scapat teferi. Nu se stie incotro se indrepta coloana prezidentiala in momentul in care a avut loc impactul. Pe pagina sa de Facebook Igor Dodon a scris ca atat el, cat si membri familiei sale se simt bine.

Publicat:09.09.2018, 16:07

Momentul impactului a fost surprins de o camera de bord. Din imagini se vede cat de puternic a fost impactul. Mercedesul in care se afla seful statului si doi membri ai familiei sale, a fost lovit lateral de o furgoneta.

In urma ciocnirii violente, masina prezidentiala a fost aruncata pe acostament si s-a rasturnat. Igor Dodon, mama acestuia si unul dintre feciorii sai au ajuns la spitalul de urgenta.

Cristina GOREA, PURTÄ‚TOR DE CUVÂNT SPITALUL DE URGENTÄ‚: Medicii au efectuat investigatiile de rigoare. Nu au fost depistate patologii sau traumatisme care ar prezenta un pericol. In urma acordarii asistentei medicale necesare, pasagerii au fost externati.”

Doua masini faceau parte din coloana prezidentiala, lovita de o camioneta care apartine unei ferme de pasari. Potrivit politiei, barbatul in varsta de 40 de ani, de la volanul vehiculului s-ar face vinovat de producerea accidentului, asa ca pe numele lui a fost pornit un proces penal.

Cele doua automobile ale coloanei prezidentiale erau conduse de angajatii serviciului paza si protectie de stat. Potrivit institutiei, vehiculele circulau cu girofarele aprinse.

Maia AGHENIE, SERVICIUL DE PRESÄ‚ SPPS:Soferii celor doua masini au suferit leziuni usoare. Starea de sanatate e satisfacatoare, totodata s-a demarat o ancheta interna pentru stabilirea circumstantelor. - Mergeau cu girofarele aprinse? ”

Nu am reusit sa aflam incotro se indrepta coloana prezidentiala. De dimineata, Dodon ar fi participat la o liturghie la o biserica din Basarabeasca.

Cel putin asta se vede din postarea publicata pe pagina sa de facebook, la scurt timp dupa producerea accidentului. Purtatorul de cuvant al presedintelui nu ne-a putut oferi deocamdata detalii. Vreme cat politia investiga locul impactului, drumul a fost blocat pe ambele sensuri de circulatie, iar masinile care circulau pe acolo au stat mai bine de doua ore pe loc.

“Ne grabim la tara si nu putem. Asteptam, alta explicatie si motiv si nici macar ce s-a intamplat. Sigur ca ne deranjeaza, uitati cata lume sta si noi nici macar nu stim pentru ce stam.”

“Da de ce un om simplu cand face ceva iti dati voie? Eu vreau acum.”

“Daca o sa stam mai mult blocati, o sa ne intoarcem inapoi si o sa cautam alta cale.”

Socialistul Vlad Batrincea presupune ca intamplarea de astazi ar fi o tentativa de omor, fara a preciza la cine se refera. Ion Ceban insa scrie pe pagina sa de facebook, ca si el a fost implicat intr-un accident despre care a decis sa vorbeasa abia astazi.

Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: Este ciudat ca la distanta de trei zile, dupa ce a fost lovita masina cu care ma deplasam regulamentar, impreuna cu soferul, a fost accidentat serios si automobilul presedintelui tarii. “

 L-am sunat sa il intrebam de ce nu a spus nimic pana acum despre acest caz, insa el a precizat ca va veni ulterior cu informatii. Oamenii legii spun ca au demarat o ancheta si vor elucida ulterior toate circumstantele.