Ilan Sor a semnat o decizie a Consiliului local de la Orhei, prin care persoanele care vor reveni in oras de peste hotare vor avea parte de mai multe facilitati. Primarul insa nu precizeaza de unde va lua bani pentru realizarea acestui proiect.

Publicat:19.10.2017, 08:58

Potrivit unui comunicat al Primariei Orhei, migrantii care vor reveni in oras vor avea parte de o alocatie de 10 mii de lei, compensatii in transportul public si pentru serviciile comunale si vor fi scutiti de taxele locale. 

O astfel de decizie a fost luata de alesii locali de la Orhei, iar documentul a si fost semnat de Ilan Sor. 

"Pentru a fi recunoscut ca "persoana care se întoarce în municipiu" si, în consecinta, pentru a beneficia de aceste privilegii, în primul rând, rezidentul orasului Orhei trebuie sa corespunda urmatoarelor criterii:

sa fie cetatean al Republicii Moldova;
sa fie rezident al municipiului cu înregistrare la domiciliu pe parcursul ultimilor 3 ani înainte de data depunerii cererii la primarie pentru recunoasterea statutului unei persoane care s-a întors în oras;
în decursul ultimilor 5 ani înainte de a depune cererea la Primaria orasului, acesta s-a aflat  în strainatate timp de cel putin 3 ani;
a apelat la Primarie în termen de 6 luni de la ultima întoarcere în tara. "  se mentioneaza in comunicatul Primariei Orhei.

Ilan Sor insa nu spune de unde vor fi luati banii pentru realizarea acestui proiect. 

Primarul de Orhei a fost condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, insa se afla in libertate, atata timp cat nu exista o decizie finala.