In timp ce in tot orasul soferii isi lasa masinile pe unde apuca, pe o portiune din strada Armeneasca nu vezi nici zare de automobil parcat pe trotuare sau pe carosabil. Agentii de circulatie au impanzit perimetrul si au grija ca nimeni sa nu-si lase masina acolo. In zona se afla si noul sediul al Partidului Democrat. Am incercat sa aflam daca operatiune de patrulare are vreo legatura, cu acest lucru insa purtatorul de cuvant al democratilor a refuzat sa ofere comentarii.

Publicat:25.01.2018, 16:33

Tatiana BELEUTA, REPORTER PRO TV: "Pe strada Armeneasca a fost greu mereu sa circuli din cauza masinilor parcate aiurea. Cand ajungi insa pe portiunea dintre Veronica Micle si Stefan cel Mare parca esti intr-o alta lume. Mai multi inspectori patruleaza non-stop zona, astfel incat nimeni nu indrazneste sa-si lase automobilul pe carosabil. Intamplator sau nu, este regiunea unde se afla noul sediu al democratilor."

Mai sus de Veronica Micle, pe strada Armeneasca, masinile stau burdusite pe ambele parti ale carosabilului, fara sa fie somati de agentii de circulatie. Politistii spun ca patruleaza anume aceasta zona pentru a fluidiza traficul, asta desi mai sus de strada Veronica Micle, 

"Este indicatorul care nu permite, parcarea si stationarea automobilelor. -De ce anume pe aceasta portiune, mai sus sunt parcate masinile? -Pe perimetrul dat se formeaza intotdeauna ambuteiaje. -Dar nu din motiv ca s-a deschis noul sediul al PDM? -Nu suntem la curent."

 Unii s-au aratat nemultumiti ca politistii patruleaza doar portiunea de drum din preajma sediului PD.

"Domnul Plahotniuc trebuie chemat si el la politie ca sa raspunda in ce baza s-au pus asa. Fiecare cetatean trebuie sa aiba dreptul la drum la tot, nu numai unul singur si sa inchida drumul."

Un sofer ne-a spus ca a fost avertizat intr-o zi cand a incercat sa-si parcheze masina in zona. 

"-De ce anume aceasta portiune? -Stati ca nu vad politistii, cred ca sunt ascunsi pe undeva. Nu mai o parchez si hop apare politia rutiera."

"Inainte se parcau masinile pe Armeneasca? -Se parcau, de aici pana deal se dadea voie, dar acuma nu. Inainte pe Bulgara tot nu eram semnul interzis, acum da. Nu ai unde sa iti parchezi masina."

Un paznic de la sediul PD ne-a spus in afara camerei de filmat, ca cel mai probabil a fost interzisa parcarea masinilor in zona, deoarece la partid vin multi oameni de afaceri.