In timp ce noi suntem dornici sa vina vacanta si sa calatorim in alte tari, in acest week-end, zeci de turisti au ales sa descopere tara noastra. Unii au venit tocmai din Australia sau Georgia. Fireste, prima destinatie a fost Orheiul Vechi. Strainii au spus ca s-au indragostit de locul pitoresc, dar mai ales de mancarea noastra. Au ramas uimiti de ospitalitatea moldovenilor, totusi au fost dezamagiti ca nu au putut comunica mai mult cu localnicii, care nu vorbesc decat romana si rusa.

Publicat:05.11.2017, 11:44

Acesti profesori pensionari din Australia au decis sa strabata lumea in lung si in lat. Au auzit ca vinul moldovenesc este foarte bun. Asa ca nu au stat mult pe ganduri si si-au zis ca e musai sa ajunga si pe meleagurile noastre.

“Am vrut sa vad cum lumea traieste aici, nu e diferit de cum traim noi din cate vad. Este o regiune draguta, pe bune.”

“Vizitam aceasta tara pentru ca niciodata nu am fost aici. Am auzit de Moldova pentru ca vinul ii duce faima.”

Au ramas incantati nu doar de peisaj si vin, dar si de mancarea moldoveneasca.

“Mancarea este buna, am savurat-o. Borsul este o mancare buna. Cum se spune la astea mici, pasta, ravioli...coltunasi, sunt foarte buni.” 

“Mancarea este foarte buna, chiar foarte buna. Oamenii de aici sunt prietenosi, dar este greu sa comunici pentru ca vorbiti ori rusa, ori romana.“

 Au vizitat Orheiul Vechi si cativa turisti din Georgia. Acestia ne-au spus ca i-a cucerit in primul rand frumusetea moldovencelor.

“Femeile de aici sunt foarte frumoase, uite pe noi prima data asta ne-a uimit. Dar pe dumneavoastra? El in rusa stie doar cuvintele, caine si la revedere asa ca te rog nu-l intreba nimic. “

 Localnicii din Orheiul Vechi spera ca aceasta destinatie turistica sa fie una din in ce in ce mai cunoscuta printre straini.

“Incet, incet speram ca lumea sa cunoasca destinatia, sa incurajeze si sa aiba interes sa viziteze cati mai multi aceasta plina de istorie tarisoara.”

“Vinurile gruzine sunt la fel de bune, am fost in Georgia, le-am gustat, acum as vrea parerea lor despre vinurile noastre.“

 Orheiul Vechi a devenit cartea de vizita a turismului din Republica Moldova. Potrivit agentiilor de turism, Orheiul vechi este vizitat lunar de sute de turisti din Romania, Ucraina, Germania, Australia sau Italia.