Mesteri populari si agrigultori din toata tara si-au dat intalnire la Glodeni, unde se desfasoara targul de toamna. Evenimentul s-a dat in Casa de Cultura, asa ca pe langa faptul ca au avut posibilitatea sa cumpere haine sau produse alimentare, vizitatorii au putut dansa si canta impreuna cu mai multi artisti.

Publicat:14.11.2018, 20:23


Tablouri si ii brodate de cele mai iscusite mesterite din nordul tari au putut fi gasite la targul de toamna care se desfasoara la Glodeni. Natalia a venit la eveniment cu cateva felicitari confectionate de ea. Povesteste ca a insusit aceasta tehnica acum cativa ani, de pe internet.

Natalia TURCAN: "Mi-am cumparat instrumentele si hartie si m-am invatat. Felicitarile sunt pentru orice eveniment. Iaca aici putem sa punem o ciocolata si sa dam in dar sau sa punem bani si acolo deja sunt felicitarile."

Iar Iuliana a venit la targ cu mai multe soiuri de fasole, pe care le-a adunat de pe cele 4 hectare de pamant ale sale.

Iuliana STEPU, PRODUCATOR; "Are multe beneficii contribuie foarte bine la nutritie este bogata in vitaminile D, C si E. Este un produs foarte bun care inlocuieste carnea."

Vizitatorii au putut cumpara la eveniment de la haine pana la produse alimentare. Iar la unele tarabe oamenii au facut cozi.

"Am cumparat doi colaci, mi-a atras atentia ca sunt frumosi si gustosi."

"Eu am ales mai multe copturi pentru ca au impletitura frumoasa sa vad poate fac si eu acasa. Toate copturile mi-au placut."

Si cum targul s-a desfasurat in Casa de Cultura, mai multe colective artistice au cantat si au dansat. 

Potrivit organizatorilor, la targ participantii pot face schimb de idei si produse. 

Oxana ALBU, VICEPRESEDINTELE RAIONULUI GLODENI: "Este un prilej frumos de a promova produsul autohton, de a stabili niste relatii de parteneriat."