Moarte groaznica pentru un cuplu din Chisinau. Ei si-au gasit sfarsitul intr-o casa de la Peresecina, de care aveau grija. Potrivit politiei, barbatul de 56 de ani si concubina sa de 55 de ani s-ar fi intoxicat cu gaze eliminate de cazanul de apa. Cosul de fum era blocat.

Publicat:23.09.2016, 14:08


Nepotul femeii a fost cel care a gasit corpurile celor doi. S-a intamplat ieri, cand vecinii, ingrijorati ca de cateva zile tot vedeau lumina in casa, l-au sunat pe tanar. Potrivit politiei, medicul legist a constatat ca barbatul si concubina sa erau morti de patru zile.

Andrei BUZU, NEPOTUL FEMEII ”Cind am venit in ograda toate animalele erau moarte. Cind am deschis usa am vazut-o pe matusa si am chemat politia”.

Vecinii povestesc ca i-au vazut ultima data vineri, cand au auzit strigate.  

”Am auzit cearta lor puternica. Ea tare racnea. Am observat ca lumina arde afara nu se vede nimic. M-am uitat peste gard si am vazut bobociii morti si mi-am dat seama ca ceva s-a intimplat.”

”Eu m-am mirat ca nu-i vad in gradina, m-am gindit ca sunt la lucru”.

Cei de la Situatii Exceptionale sustin ca gazele au fost eliminate de cazanul de apa calda. Concentratia de monoxid de carbon era marita.

Afanasii STICI, INSPECTOR, DSE ORHEI ”Cosul de fum era infundat cu caramida, ciment pietris. Era blocat cosul de fum. Gazele nu au putut si au iesi in incapere”.

Potrivit reprezentantilor Orhei-Gaz, cazanul de apa fusese instalat fara autorizatie. 

Gheorghe MUNTEANU INGINER-SEF, ORHEI-GAZ ”Sistemul de gaze este integru scurgeri de gaz nu s-au depistat”.

Rudele cuplului nu cred totusi ca cei doi au murit intoxicati. 

Constantin, FIUL BARBATULUI ”Toti banii de 1 si de 5 erau imprastiati pe jos”.

Andrei BUZU, NEPOTUL FEMEII ”Prea straniu, el gol in baie, apa curgea. Iar unde statea matusa era singe”.

Potrivit politiei, pe corpul celor doi nu au fost gasite urme de moarte violenta. Cauza exacta a decesului urmeaza sa fie stabilita de oamenii legii.