Elena Neaga, procurora care a ajuns in atentia opiniei publice in februarie 2014, dupa ce si-a etalat luxul casei in care locuieste pe o retea de socializare, a fost transferata intr-o noua functie, la solicitarea ei, scrie ZdG.md.

Publicat:17.11.2018, 09:02

Astfel, Elena Neaga a cerut sa fie transferata din functia de procuror în Sectia politici, reforme si management al proiectelor din cadrul Directiei politici, reforme si protectia intereselor societatii a Procuraturii Generale în functia de procuror în Sectia avizare si propuneri de legiferare din cadrul Directiei politici, reforme si protectia intereselor societatii a Procuraturii Generale. 

[...]

„În aceste conditii, solutionarea cererii doamnei Elena Neaga, privind transferul în functia indicata se circumscrie, de drept. Consiliul constata ca procurorul Elena Neaga a optat pentru acest transfer dupa ce concursul anuntat a fost declarat ca fiind încheiat prin nerealizare.

Astfel, raportând prevederile cadrului normativ relevant la circumstantele individuale ce rezulta din prezenta cerere de transfer, Consiliul Superior al Procurorilor constata ca pentru procurorul Elena Neaga transferul solicitat nu reprezinta numire într-o functie superioara celei detinute anterior, fiind o mobilitate functionala bazata pe propria convingere a titularului. În egala masura, s-a stabilit ca acest transfer nu constituie o promovare, nu este creator de drepturi ierarhice, dat fiind faptul ca nu vizeaza suplinirea unei functii de conducere.

Cu titlu de informatie complementara, Consiliul Superior al Procurorilor consemneaza ca experienta profesionala a procurorului Elena Neaga vizeaza o activitate de aproximativ 18 ani în Procuratura, iar în cadrul subdiviziunilor Procuraturii Generale – 3 ani si 2 luni”.

În sedinta Consiliului Superior al Procurorilor procurorul Elena Neaga a sustinut cererea depusa si a solicitat sa fie acceptat acest transfer, argumentându-si pozitia prin estimarile profesionale personale vizând cariera sa.

Având în vedere argumentele expuse, Consiliul Superior al Procurorilor a stabilit ca nu au fost stabilite conditii de incompatibilitate, „motiv pentru care este posibila acceptarea transferului doamnei Elena Neaga în functia de procuror în Sectia avizare si propuneri de legiferare din cadrul Directiei politici, reforme si protectia intereselor societatii a Procuraturii Generale, fara a tine cont de procedura de evaluare si înscriere în registrul candidatilor”, a dispus CSP.

[...]


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD