Astazi a avut loc o noua sedinta la judecatoria Buiucani in dosarul Filat, in care s-au sustinut dezbaterile judiciare. La incheierea sedintei procurorul Adriana Betisor a declarat ca a cerut 19 ani de inchisoare pentru fostul premier.

Ultimul update: 22.06.2016, 13:15 Publicat:22.06.2016, 07:58

UPDATE 14:40 Procurorul Adriana Betisor a declarat la incheierea sedintei ca cere 19 ani de inchisoare pentru Vlad Filat.

Adriana BETISOR, procuror: "A avut loc o noua sedinta, in care s-au sustinut dezbaterile judiciare. Toate circumstantele, declaratiile martorilor, inscrisuri si probe le-am inaintat judecatorilor. Am solicitat 19 ani de inchisoare pentru corupere pasiva, 3000 de unitati contraventionale (60 de mii de lei ) si privarea de a ocupa functii pe un termen de 5 ani. Pe data de 27, luni, va fi ultimul cuvant al domnului Filat."


*Sursa Foto: privesc.eu


Potrivit Departamentului Institutiilor Penitenciare, Vlad Filat a renuntat la greva foamei, ieri in jurul orei 18:00. Medicii de la penintenciar spun ca acesta a slabit 10 kilograme.  

Vlad Filat a intrat in greva foamei in semn de protest. El cere ca procesul sau sa fie public.


Filat se afla in arest preventiv deja de mai bine opt luni. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta insa respinge acuzatiile.

Saptamana trecuta intr-un mesaj postat pe pagina sa de facebook el spunea ca sentinta deja a fost luata si ar urma sa fie condamnat la 18 ani de inchisoare.