Orasul Balti s-a transformat in capitala protestelor. Dupa ce consilierii municipali au anuntat greva foamei, in fata primariei mai multi oameni le-au adus un cantar. Le-au cerut sa urce pe el pe rand si sa inceteze circul. Pe cantar alesii locali nu au urcat, dar au spus ca protestatarii au fost adusi organizat de democrati.

Publicat:17.01.2018, 19:12

Zeci de oameni au pichetat astazi primaria orasului Balti. Acestia le-au cerut consilierilor sa iasa afara si sa se cantareasca. Asta deoarece, cred ei, ca alesii locali nu tin greva foamei. De cealalta parte, consilierii spun ca oamenii au fost adusi in mod organizat de democrati si nu ar fi locuitorii orasului Balti.

Elena GRITCO, CONSILIER MUNICIPAL PRIMARIA BALTI:Eu nu vreau sa comentez circul facut de PD din Balti. De nenumarate ori le-am spus sa vina in primarie sa verifice daca consilierii au ceva mancare prin birouri. Cand a venit o TV locala sa vorbeasca toti au plecat, au ramas cei cu lozinci. Ei nu stiau pentru ce au venit.”

 De cealalta parte purtatorul de cuvant al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari spune ca democratii s-au obisnuit sa fie invinuti de toate relele de Partidul lui Renato Usatii. Gamurari a negat ca PD a organizat protestul.

De doua zile 24 de consilieri stau in sediul primariei de la Balti si spun ca nu au mancat nimic pentru ca au declarat greva foamei. Ei sustin ca este o forma de protest pentru a stopa presiunile politice asupra alesilor locali. Nu vor pune nimic in gura pana vineri, cand ar urma sa fie propusa data de organizare a referendumului de demitere a primarului Renato Usatii.

Totusi plebiscitul nu va avea loc daca guvernul nu va gasi bani pentru organizarea acestuia. Primarul din Balti spune ca vrea acest referendum pentru a demonstra guvernarii ca are sustinerea orasenilor. Asta dupa ce premierul s-a implicat in problema evacuarii deseurilor din Balti. Potrivit lui Usatii, Filip a vrut doar sa-i denigreze imaginea.

In vara anului 2016 Usatii a plecat la Moscova, iar ulterior pe numele sau a fost emis un mandat de arest. El este acuzat ca in 2010 ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbuntov. Usatii se declara nevinovat.