In urma gerului de afara, zeci de turturi au aparut la stresinile mai mult blocuri din capitala - un adevarat pericol pentru oameni si masini. Reprezentantii primariei atrag atentia ca proprietarii imobilelor raspund de indepartarea lor, de curatarea zapezii de pe acoperis sau de securizarea zonei in care turturii au aparut. In caz contrar ei risca amenzi de mii de lei.

Publicat:24.11.2018, 15:02

Diferentele mari de temperatura dintre noapte si zi din ultimele zile au facut sa revina pericolul reprezentat de turturii de gheata de la marginea acoperisurilor cladirilor. Amenintarea vine de la faptul ca acestia se pot desprinde in orice moment si pot cadea peste ghinionistii care trec prin zona sau peste masinile parcate.

 “Aici e foarte periculos. Cand cad de sus se aude o bubuitura, slava Domnului ca pana acum nu a lovit pe nimeni.”

“Foarte periculos, cand mergi pe aici e numai ghetus si ma mai duc si il duc pe fratiorul meu a gradinita, exact asa. Nu prea merg pe langa casa, vedeti ca e ghetus.”

Aliona locuieste pe strada Pietrarilor din capitala, si spune ca odata ce vin ingheturile este foarte greu sa mergi pe trotuarele de acolo din cauza ghetusului ce se asterne pe ele. In zona stau mai multe persoane cu dizabilitati, asa ca aceasta este inaccesibila pentru ei. 

Aliona: “Greu, mai ales ca aici sunt si orbi si pentru dansii e foarte greu sa se deplaseze. Mergem incetisor, dar oricum e greu. Mai bine can e curatat.”

“Mii frica, dar ce sa fac, alta iesire din situatie nu avem. Ma stradui sa ocolesc si sa ajung bine acasa.”

Chiar daca au masinile echipate cu pneuri de iarna, soferii spun ca unele sosele sunt ca niste patinoare, asa ca circula cu dubla atentie.

“Pe strazile care sunt mai putin aglomerate nu sunt curatate de ghetus, chiar zilele precedente am avut cateva incidente aici in zona. Oamenii nu puteau sa franze pur si simplu la vale asa ca se tamponau.”

Potrivit salvatorilor, solicitari pentru a da jos turturii de pe stresinile cladirilor deocamdata nu au fost inregistrate. Acesta insa spun ca sunt gata sa intervina in orice moment. Autoritatile atrag atentia ca indepartarea turturilor nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Pentru necuratarea stresinilor, agentii economici risca amenzi de peste 9000 de lei.