Placute de inmatriculare cu trei cifre identice, cu cate doua zerouri sau combinatii de litere care formeaza un cuvant, sunt dintre cele mai solicitate de moldoveni, se arata intr-un comunicat al Agentiei Servicii Publice. Desi pentru o combinatie personalizata soferii platesc de la 1080 pana la 9600 de lei, de la inceputul acestui an au fost deja eliberate 700 de placute de acest fel.

Publicat:13.06.2018, 18:02


Ca sa-si personalizeze placutele de inmatriculare la masini, tot mai multi soferi moldoveni cer ca acestea sa contina anumite combinatii de litere si cifre, se arata intr-un studiu al Agentiei Servicii Publice.

Astfel, cele mai solicitate numere sunt cele care au o combinatie de litere diferite si trei cifre identice. Spre exemplu imbinarile de tip DOR 111, BIP 777, sau DAC 888 sunt cele mai intrebate, de la inceputul anului fiind eliberate 131 de seturi de acest fel. 


La mare cautare sunt si placutele din combinatii de litere care formeaza un cuvant si imbinari anumite de cifre. Alte 67 de seturi de placute inmatriculare personalizate, eliberate de la inceputul acestuia an sunt cele, literele carora la fel, formeaza un cuvant si trei cifre dintre care primele doua sunt zerouri.

Spre exemplu, BOS, SUD sau LEU. Din aprilie 2015 de cand a aparut noul tip de placute de inmatriculare, Agentia Servicii Pubilce a eliberat 3 mii 666 de placi cu numere de inmatriculare personalizate. Cea mai mare crestere a fost inregistrata in 2017 cand au fost eliberate 1948 de astfel de placute.