In sedinta din 12 noiembrie a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmeaza a fi examinate cererile de demisie a doua judecatoare. Este vorba despre magistrata Marina Galupa de la Curtea de Apel Comrat si magistrata Olga Bejenari de la Judecatoria Chisinau, scrie ZdG.md

Publicat:10.11.2018, 12:15

În ultimii patru ani Marina Galupa a facut justiţie la Judecatoria Leova şi Curtea de Apel Comrat. Anterior, a activat în calitate de avocata, jurista la Primaria Cahul şi la în cadrul proiectul „Clinica Juridica” a AO Pro Cetaţean. Roba de magistrat însa, Galupa a purtat şi între 1991-2002, potrivit informaţiilor de pe magistrat.md, când a deţinut funcţii la Judecatoria Cahul şi Tribunalul Cahul.

În 2013, pe numele Marinei Galupa, care activa în calitate de avocata, a fost depusa o plângere penala de catre un papucar, pe motiv ca într-un dosar de judecata, aceasta şi clienta sa, o grefiera de la Judecatoria Cahul,  ar fi prezentat probe false. Judecatoarea a negat ca ar fi fost vorba despre un fals în acte. În 2015, Procuratura Generala semnala ca Procuratura si Inspectoratul de Politie din orasul Taraclia au tergiversat ancheta pe acel dosar.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZdG.MD