Astazi procurorii au cerut mandate de arestare pentru persoanele retinute in urma perchezitiilor efectuate la Curtea de Apel si Judecatoria Centru.

Ultimul update: 24.10.2018, 17:27 Publicat:24.10.2018, 07:13

Comunicatul emis:


Procurorii anticorupţie au înaintat, astazi, spre examinare, judecatorilor de instrucţie din cadrul Judecatoriei Chişinau, sediul Buiucani, demersuri de aplicare a masurilor preventive în privinţa celor 5 judecatori reţinuţi ieri şi unui procuror, într-un dosar de corupţie.


În urma examinarii demersurilor procurorilor, instanţa de judecata a decis plasarea în arest preventiv în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie pe un termen de 30 de zile a unui judecator, alţi 2 judecatori primind 20 de zile de arest în izolatorul CNA.


Ceilalţi doi judecatori şi procurorul implicaţi pe caz, au fost plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.


Amintim ca, urmarirea penala pe cauza a fost dispusa de catre Procurorul General conform elementelor infractiunii de trafic de influenţa, ulterior, la cauza respectiva fiind conexate cauzele penale privind elementele infracţiunii de corupere pasiva şi corupere activa. Magistraţii sunt cercetaţi penal pentru ca ar fi pretins şi primit sume de bani în proporţii deosebit de mari pentru a emite decizii favorabile pe mai multe cauze penale aflate în examinare.


Totodata, precizam ca, demersurile în privinţa celorlalte persoane reţinute pe dosar, şi anume avocatul, asistentul  judiciar, medicul şi persoana inculpata pe un dosar, urmeaza a fi înaintate instanţei în decursul zilei de mâine.

 Magistrata de la Judecatoria Chisinau, Svetlana Tizu va sta 20 de zile in izolatorul CNA. Aceasta este acuzata de corupere pasiva.

Judecatoarea Galina Moscalciuc a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Judecatorii examineaza demersul înainat de procuror privind plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a judecatoarei Svetlana Tizu. Avocatul spune ca pledeaza nevinovata.

UPDATE 17:24 Judecatoarea de la Curtea de Apel, Ludmila Ous a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

UPDATE 15:00 Prima care a fost adusa la Judecatoria Buiucani a fost judecatoarea de la Curtea de Apel, Liuvobi Branza. Magistratii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile in izolator, pe numele ei.

S-au facut perchezitii ieri la Curtea de Apel, dar si la Judecatoria Chisinau cu sediul in Centru. Suspectati de coruptie, zece oameni au fost retinuti, printre ei fiind cinci judecatori, un procuror si un medic. Doi dintre magistrati au examinat anterior dosarul fostului premier Vlad Filat.

Stirea se actualizeaza.