Strada Ion Creanga va intra in reparatii din acest an, iar pe bulevardul Mircea cel Batran vor continua lucrarile de prelungire a drumului. Sunt proiecte prevazute in bugetul municipal si care au fost deja votate de Consiliu. Sa nu avem asteptari mari, avertizeaza autoritatile, care sustin ca bani sunt prea putini. In acest an reparatii se vor face doar pe sub stratul de asfalt, adica in pamant.

Publicat:22.03.2017, 14:39


Strada Ion Creanga din sectorul Buiucani are portiuni avariate peste care ai impresia ca ar fi trecut tancul.

“De la cerc pana la Falcara, de la florarie, pana in vale la cerc la Creanga.”

“La Flacara, in fata pietii e foarte rau, acolo sunt niste gropi ca farami si anveloapele.”

“Sunt cele mai mari damburi, parca le-o ingramadit cineva special. Au pus mormal, au plombat si n-o mai indreptat cum trebuie.”

“-Pasagerii se plang. - Se plang, ii scuturam, ii hurducam, e foarte strasnic.”

“Cum este, asa si o sa mergem. Ce sa facem. Alt drum nu avem.”

“Cand ma duc sa trec testarea si acolo platesc impozit de 800 de lei si drumurile nu se fac e cam obijduitor. Si nu e o masina in oras, dar mii.”

Directia Transport a primariei promite ca strada va fi renovata, doar ca va dura ceva timp. In doua luni vor fi organizate licitatiile publice pentru ca mai apoi sa inceapa lucrarile. Pentru inceput, vor fi renovate retelele subterane. 

Igor GAMRETCHI, SEF DIRECTIA TRANSPORT, PRIMARIA CHISINAU: “Creanga va fi reparat la fel ca Negruzzi si Alecsandri, in totalemente. “

Abia in urmatorii ani se va ajunge la borduri, asfalt si locuri de parcare. Asta pentru ca bani din bugetul municipal se dau cu taraita. Aceeasi soarta o va avea si bd. Mircea cel Batran, din sectorul Ciocana.

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Pana cand se va vedea asfaltul mai avem ani buni de asteptat. Autoritatile vor prelungirea bd. Mircea cel Batran, insa bani, anul acesta, sunt alocati doar pentru instalarea retelelor de electricitate, comunicatii, apeduct sau canalizare. Asta ar insemna cam 17 millioane de lei, pe cand valoarea intregului proiect depaseste 100 de milioane.”

Igor GAMRETCHI, SEF DIRECTIA TRANSPORT, PRIMARIA CHISINAU: “De la Mircea cel Batran existent pana la Bucovinei si vom face conectare./ Automat vom avea inca o intrare in plus in oras, mai comoda.”

Responsabilii mizeaza sa scape astfel de ambuteiaje pe strazile adiacente. Constructia noului drum presupune si prelungirea liniei de troleibuz.

”Face drum pe aici nu? Drept la Megapolis.”

“Is tot aceea pasageri, ori de aici incolo, ori invers sa nu vina lumea pe jos.”

Pentru anul 2017, bugetul directiei transport se ridica la aproape 100 de milioane de lei. Suma a fost votata de Consiliul Municipal doar in prima lectura.