Inca o lovitura pentru liberali. Curtea de Apel a permis astazi organizarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoaca, asa ca socialistii au unda verde la adunat semnaturi. Primarul nu a comentat decizia, care este irevocabila.

Publicat:27.04.2017, 15:42

”Admite cererea de inregistrare a grupului de initiativa pentru organizarea referendumului de demitere a primarului.”

Grupul de initiativa are la dispozitie 60 de zile pentru a aduna semnaturile necesare pentru organizarea referendumului. 

Ion CEBAN, CONSILIER MUNICIPAL PSRM: ”Noi suntem gata intr-un termen foarte scurt, sa incepem colectarea de semnaturi, in cazul in care nu se va intampla ca procuratura sau CNA sa il aresteze pe Chirtoaca inainte.”

Dorin Chirtoaca nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii. Potrivit Codului Electoral, socialistii ar trebui sa adune cel putin 64 de mii 500 de semnaturi, adica de la cel putin 10 la suta din numarul total de cetateni cu drept de vot din Chisinau.

Dupa ce semnaturile vor fi colectate, Comisia Electorala Centrala va stabili data desfasurarii referendumului, la propunerea CMC. Primarul poate fi demis doar daca pentru asta voteaza cel putin acelasi numar de persoane care l-au ales in functie, adica 163 de mii 570 de alegatori. PSRM a mai incercat sa-l dea jos pe primar acum jumatate de an, insa atunci tentativa s-a soldat cu esec.