O vanzatoare de la Piata Centrala a gasit o punga, cu 20 de mii de lei in ea, abandonata chiar la intrare principala din piata. Femeia a anuntat administratia pietii pentru a lua masurile cuvenite. Responsabilii pietii au anuntat prin radioul din Piata, ca s-a pierdut o suma de bani, dar proprietarul banilor asa si nu s-a gasit. Banii au fost ridicati de oamenii legii. La moment politia cauta propritarul banilor.

Publicat:01.02.2018, 09:34

Antonia Anosina spune ca a gasit punga cu bani langa acest frigider pentru inghetata din preajma tejghelei sale. Imediat i-a spus vanzatoarei, iar aceasta a decis sa o lase acolo in speranta ca persoana care a uitato va reveni dupa ea.

Raisa, VANZATOARE: “Domnisoara a ridicat banii si eu i-am oprit aici, poate cineva s-a intoarce. De obicei asa omul trece pierde ceva se intoarce, intreaba, intoarcem.”

 Peste o ora  vazand ca nimeni nu vine dupa bani Antonina Anosina a anuntat administratia pietei despre acest caz.

Antonina ANOSINA, VANZATOARE: "Eu nu am luat cu mine banii, nu sunt banii mei si de ce ar trebui sa-i iau." 

 Tanara a dat dovada de omenie si spune ca nici pe o clipa nu s-a gandit sa ia banii, deoarece nu sunt munciti de ea. Pentru gestul sau, vanzatoarea a fost apreciata de colegii sai.

"- Cum va pare gestul doamnei care a intors banii? Un gest normal, orice om ar trebui sa procedeze in cazul asa, insa multi procedeaza invers, asa este in tara la noi, nu toti procedeaza dupa soviste. - Daca ai fi gasit asa bani ii intorceai inapoi? Desigur, fiecare munceste si trebuie sa scuteasca banul cuiva, astazi il gasim, maine putem pierde mult mai mult."

Si cei din administratia pietei au ramas impresionati de gestul vanzatoarei.

Victor GUDIUM, DIRECTOR INTERMIAR PIATA CENTRALA: "Doamnele s-au adresat la administratia intreprinderii, noi am facut anunt prin radio care este la intreprindere, apoi am apelat lucratorii de la politie, deoarece nimeni nu s-a adresat ca a pierdut banii, cred ca este corect politia o sa rezolve cauza.”

Politia a stabilit ca banii nu au fost furati si ca cineva i-a pierdut. Oamenii legii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a identifica proprietarul. Persoana, care a pierdut banii se poate adresa la Directia de Politie Chisinau de pe strada Bulgara.