Desi urma sa fie gata pana la sfarsitul anului, soseaua Chisinau-Ungheni nu a fost finalizata nici macar in proportie de 30 la suta. Premierul Pavel Filip sustine ca delegatia Uniunii Europene, care a acordat o parte din bani, s-a plans ca lucrarile decurg foarte greu. Asa ca premierul i-a cerut ministrului Transporturilor sa-i prezinte solutii pana la sfarsitul saptamanii. De cealalta parte, Iurie Chirinciuc sustine ca este vorba doar despre drumul de ocolire a orasului Ungheni.

Publicat:09.11.2016, 18:18

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Lucrurile merg prost. Avem la moment efectuate lucrari de 23%, data limita fiind ianuarie 2017. Ingrijorarile ue sunt firesti. Oamenii cunosc ca sunt reparate din bani europeni si avem intarzieri.”

Soseaua Chisinau-Ungheni a inceput sa fie reparata acum un an din banii BERD, BEI si Uniunii Europene. Este vorba despre 180 milioane de euro, dintre care 60 milioane sunt grant. Ministrul Transporturilor afirma ca le-a dat cehilor un nou termen pana in septembrie ca sa finalizeze lucrarile. In caz contrar, contractul ar putea fi reziliat.