Ninsoarea a dat peste cap traficul aerian, dar si cel rutier. Pe aeroportul Chisinau mai multe aeronave se retin la sol, iar altele vor ateriza cu intarziere, din cauza ninsorii. Totodata microbuzele si autobuzele din sudul si nordul tarii au ajuns la Chisinau cu intarziere, iar altele cum ar fi cele de la Rabnita si Camenca nici nu s-au pornit. Au fost anulate si unele curse spre Romania si Ucraina.

Publicat:18.01.2018, 11:20

Soferii, care au ajuns astazi dimineata la Chisinau din nordul tarii spun ca au mers mai mult decat de obicei. Desi s-au echipat corespunzator, din cauza drumurilor necuratate au inaintat cu greu.

Drumul e rau nu-l curata la Soroca cand te duci. - Dumnevoastra deunde veniti? - De la Balti! - Si cum este drumul? - Pe alocuri e rau pe unde se curata, in raionul Telenesti curatau da la Singerei nimeni nu era."

„Venim de la Drochia si e foarte greu de mers, nu se curata, eu de la ora 3 sunt pornit si este imposibil de mers. E inzapezit si e numai un drum daca se intalnesc doua masini nu ai unde s-a te feresti.”

„Cam greu ! s-a curatit drumul, da e greu de la rascrucea Sorocii, Putini pasageri, am trei oameni.”

Pasagerii spun ca au stat cu frica in san tot drumul.

„Am mers foarte greu de la intersectia Sorocii, dupa intersectie a fost mai usor drumurile mai curatate da in rest acolo e foarte multa zapada. Venim de la Vadeni de acolo pana la Floresti nu sa curatat nimic.”

„Plecam la Floresti, e cam grijuliu ne facem griji dar cu ajutorul lui Dumnezeu o sa ajungem bine, Credca statul are grija sa puna ceva pe drum ca sa nu avem probleme.”

„De la Orhei am mers foarte bine, dar pana la Orhei foarte greu, - Ati mers mai mult pe drum ? Cu mult mai mult. -E zapada, se curata drumurile? Se curata da zapada e multa.”

Ninsoarea a dat peste cap si traficul pe aeroportul Chisinau. Mai multe aeronave se retin la sol, iar altele vor ateriza cu intarziere. Decizia de a decola sau a ateriza apartine exclusiv companiilor care opereaza zborurile.