Vlad Filat a intrat de astazi in greva foamei. Anuntul a fost facut de avocatul sau, Igor Popa, care a declarat ca decizia a fost luata in semn de protest, dupa ce judecatorii au respins iarasi recursul avocatilor, pentru ca sedintele sa fie publice. Astazi, la sedinta in cazul ex-premierului, Vlad Filat a fost audiat un martor al apararii.

Publicat:31.05.2016, 15:57


Igor Popa sustine ca lui Vlad Filat i se incalca in continuare drepturile  in penitenciar. Acesta nu a putut sa fie vizitat de un notar, iar in ultima perioada nu ar fi avut posibilitatea sa vorbeasca la telefon. In cadrul sedintei de astazi, doar un martor al apararii a  venit in fata magistratilor.

Nu se stie, insa, despre cine este vorba. Potrivit lui Igor Popa, martorul a declarat ca niciodata nu a fost influentat de Vlad Filat. 

Procurorul Adriana Betisor sustine ca astazi urmau sa fie audiati inca 5 martori ai apararii.


La sedinta trecuta, au fost audiati primii 3 martori ai apararii. Este vorba despre Chiril Lucinschi, colegul de partid al lui Filat, fostul secretar general in guvernul condus de liderul PLDM, Eduard Banaruc si Victor Cojocaru, fostul sef de la Franzeluta.

Nu este prima data cand Vlad Filat intra in greva foamei. In noiembrie anul trecut acesta nu a mancat nimic timp de 2 saptamani, din cauza actiunilor procurorilor. Vlad Filat este invinuit de trafic de influenta si corupere pasivam, insa respingile toate acuzatiile.