Halloweenul - sarbatoarea fantomelor - o puteti petrece in orasele unde spaima este ca la ea acasa sau in locurile unde atmosfera nu lasa loc de plictiseala. Pentru ziua de 31 octombrie, agentiile vin cu oferte turistice, in timp ce localurile de acasa organizeaza petreceri inspaimantatoare.

Publicat:22.10.2016, 16:00


De Halloween, e musai sa plecati in Bran, la castelul Dracula. Pentru un sejur de trei zile, cu transportul inclus, achitati 79 de euro.

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM “Cireasa de pe tort e castelul Dracula, unde il vizitam noaptea, petrecem toata seara alaturi de contele Dracula."

Distractia e garantata, iar de Halloween veti petrece printre alte sute de turisti. Puteti opta si pentru capitalele europene, cum ar fi Budapesta sau Viena, acolo unde Halloweenul se sarbatoreste ca la carte.

Ion CURMEI, DIRECTOR AGENTIE DE TURISM “Le poti vizita la 160 de euro. Pretul include cazarea 2 nopti, transport tur retur, cazarea e la 3 stele cu mic dejun, include si ghidul plus vizitarea tuturor obiectivelor.”

Daca nu aveti bani pusi deoparte pentru asemenea cheltuieli, va puteti distra si acasa. Mai multe localuri pun la cale petreceri in stil american, la care trebuie sa mergeti, evident, mascati. Inchirierea costumelor v-ar costa pana la 800 de lei.

Vera CIOBANU, ADMINISTRATOR MAGAZIN ” Avem model de vrajitoare, asa model mai infricosatoare, are accesorii masca, calugarul pentru domni si deja muschetarul dintre cei trei.”

Halloweenul se marcheaza in noaptea spre 31 octombrie. Cei mai tari de inima, pot participa si la o cursa nocturna pe o distanta de 4 km, care va avea loc la Gradina Botanica, insa mai devreme... pe 29 octombrie. Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sarbatori din lume. Bineinteles, cei mai multi sunt americanii si canadienii. Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrajitori, mumii sau alte personaje si colinda pe la case intreband „Trick or Treat?”, adica Pacaleala sau dulciuri?.  In Moldova, sarbatoarea se marcheaza de putin timp.