Un teatru din Londra a anuntat ca a primit 20 de plangeri privind un comportament inadecvat al lui Kevin Spacey, in perioada cand acesta a fost director artistic al institutiei, intre 2004 si 2015.

Publicat:17.11.2017, 07:11

Cei vizati spun ca au ezitat sa-l reclame imediat, din cauza celebritatii si statutului lui Kevin Spacey. Dar, sustin ca actorul era constient de modul în care se comporta.


Teatrul londonez a prezentat scuze pentru ca nu a reusit sa creeze un mediu în care oamenii sa simta ca pot vorbi liber. Dar s-a angajat ca lucrurile se vor schimba.


Kate Varah, director teatru: ”Old Vic le prezinta cele mai sincere scuze celor care ne-au spus ca au fost afectati. Am înteles ca nu e suficient sa existe un regulament si niste proceduri. Fiecare trebuie sa simta ca poate vorbi, indiferent de statutul si pozitia sa.”


Anuntul teatrului londonez vine dupa recentele acuzatii de hartuire sexuala si comportament indecent aduse lui Kevin Spacey, dublu laureat cu Oscar si starul din serialul de mare succes House of Cards.


Teatrul a efectuat o ancheta independenta si a descoperit ca faima si statutul lui Kevin Spacey în institutie i-ar fi împiedicat pe unii angajati, în special tineri actori, sa simta ca pot vorbi liber despre comportamentul lui sau sa ceara ajutor.


Louise McMullan, reprezentant al teatrului: ”În mod cert a existat mereu un climat de teama în aceasta industrie. Multi dintre angajati au un statut precar, adesea sunt freelanceri, nu au un reprezentant si se tem ca daca fac o plângere îsi taie craca de sub picioare si s-ar putea sa nu mai primeasca o noua slujba.”


Niciuna dintre acuzatii nu se refera la agresiune sexuala, ci la hartuire si comportament nepotrivit. Dintre cele 20 de noi acuzatii, 16 vin de la fosti acuzati, toti barbati.