Pentru a atrage specialisti in tehnologie, autoritatile dintr-un oras din Oklahoma au creat un program prin care ofera o suma de bani celor care vor sa se mute in oras.

Publicat:17.01.2019, 06:43

Astfel, prin intermediul programului Tulsa Remote, cei care vor sa se mute pentru un an în oraş şi sa lucreze de la distanţa un an de zile primesc 10.000 de dolari, scrie CNBC.

De asemenea, cei care îndeplinesc condiţiile programului primesc şi alte beneficii, cum ar fi spaţii de lucru, mancare la birou, precum şi întâlniri lunare şi workshopuri cu antreprenorii locali.

Cei interesaţi sa se mute în Tulsa vor avea la dispoziţie şi un apartament cu chiria şi utilitaţile platite în primele trei luni.Cele 10.000 de dolari vor fi distribuite pe parcursul întregului an, respectiv 2.500 de dolari la început, pentru cheltuielile de relocare, câte 500 de dolari în fiecare luna şi o plata finala de 1.500 de dolari.

Prin aceasta strategie, autoritaţile locale spera sa atraga cât mai mulţi tineri care sa decida sa ramâna în Tulsa pe termen lung şi sa revigoreze mediul antreprenorial, sa dezvolte organizaţii neguvernamentale sau sa intre în viaţa politica, spune Ken Levit, director executiv al Fundaţiei George Kaiser Family, o organizaţie care colaboreaza cu autoritaţile locale în acest proiect.

Deşi prin intermediul programului sunt ţintiţi specialiştii în IT, autotitaţile susţin ca sunt bineveniţi şi persoane “dinamice şi talentate”, cum ar fi corporatişti, cercetatori sau scriitori.

Pentru a se putea inscrie, aplicanţii tre buie sa aiba peste 18 ani, sa aiba uin loc de munca în afara oraşului Tulsa şi sa doreasca sa se mute în oraş pentru cel puţin un an. Participanţii pot locui în centrul oraşului sau în zona rurala. Prin acest proiect, autoritaţile spera sa atraga cel puţin 300 de specialişti.

Prin aceasta opţiune, Tulsa se alatura altor oraşe americane care vor sa atraga tineri profesionişti, cum ar fi Baltimore, St. Clair County din Michigan sau Marquette din Kansas. De asemenea, Vermont a adoptat o lege, în luna mai, anul trecut, prin care ofera 10.000 de dolari celor care vor sa se mute acolo şi sa lucreze de la distanta pentru un angajator privat.