O suta de femei exploatate intr-un cabaret, dintre care unele originare din America de Sud si Europa de Est, au fost eliberate vineri de politia din Mexic, care a retinut 18 barbati acuzati de trafic de carne vie, relateaza AFP.

Publicat:18.08.2018, 05:38

Femeile au fost eliberate în urma unei inspectii care a avut loc la rasaritul soarelui, într-un cabaret aflat într-un cartier din centrul capitalei Mexicului.

“O suta de femei de diverse nationalitati au fost eliberate: mexicance, venezuelence, columbience, argentinience si ucrainence. De asemenea, au fost eliberate si femei originare din Ungaria, Rusia, Brazilia si Paraguay”, potrivit unui comunicat al politiei locale.

În cursul operatiunii au fost retinuti “18 indivizi, cu presupuse legaturi cu delictul de trafic de persoane”.

Autoritatile mexicane au destructurat în ultimele luni mai multe retele legate de traficul de femei, majoritatea în scopul exploatarii sexuale.

În cazurile deja cunoscute, aceste femei ajung în Mexic dupa ce li se promite un job - de exemplu munca de manechin - dar apoi sunt sechestrate si obligate sa se prostitueze.

Unele femei, în principal venezuelence, au fost asasinate dupa ce au fugit de criza economica si politica care le afecteaza tara.