Aviatiile siriana si rusa au executat joi noi raiduri asupra Alepului, dupa bombardamentele violente asupra cartierelor rebelilor din acest oras soldate cu cel putin 71 de morti in 48 de ore, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Publicat:13.10.2016, 10:19

Peste 20 de atacuri au lovit joi dimineata mai multe cartiere ale rebelilor in estul metropolei, la care s-a adaugat un avans al trupelor guvernamentale in nord-estul Alepului, unde au ocupat coline in jurul sectoarelor controlate de insurgenti, a precizat aceeasi sursa pentru AFP, relateaza Agerpres.

bombardamente in Alep

Totodata, potrivit Reuters, cel putin patru copii au fost ucisi joi in zona de vest a Alepului, aflata sub control guvernamental, in momentul in care mai multe obuze au cazut in apropierea unei scoli. Agentia siriana de stat SANA a relatat ca scoala, situata in zona Al-Suleimaniya, a fost vizata in ceea ce a descris drept 'un atac terorist'.

bombardamente in Alep

Fortele presedintelui Bashar al-Assad au lansat la 22 septembrie o ofensiva pentru a prelua din nou in totalitate controlul asupra orasului Alep, fosta capitala economica a tarii, divizata din 2012 intre cartierele rebelilor si cele pro-regim.

Operatiunea este sustinuta de aviatia Rusiei, care si-a intensificat atacurile la inceputul saptamanii.

bombardamente in Alep

Sapte copii se numara printre cei 56 de civili ucisi marti in cartierele rebelilor, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Alti 15 civili au murit miercuri.

"Bilantul a crescut, deoarece numeroase persoane au murit din cauza ranilor, in timp ce alte cadavre se afla in continuare sunt daramaturi", a spus el.

Bombardamentele rebelilor asupra cartierelor guvernamentale au dus de asemenea la moartea a opt civili marti si miercuri, a adaugat OSDO.