Peisaj de iarna in plina toamna in Romania. In unele zone, stratul de zapada are si un metru, iar temperaturile sunt negative. Soferii care nu si-au schimbat cauciucurile au derapat si au sunat dupa ajutor.

Publicat:10.10.2017, 13:15

In zona Ciucas a nins 48 de ore, iar vantul a suflat cu putere. Rafalele au smuls tarabele unor comercianti de la Muntele Rosu si le-a distrus toata marfa. 

”A batut vantul tare si uitati-va.”

La Cheia, mai multi arbori au cazut peste o masina, blocand si drumul de acces catre cabana. Turistii au fost izolati, pana cand muncitorii au reusit sa elibereze soseaua.

“De sambata a nins, vijelie, vijelie.”

A nins si la Poiana Brasov, iar turistii au admirat peisajul de iarna.

“Vremea este excelenta, venim din Israel pentru munti si frig, este o super calatorie.”

“- De unde ati venit?Din Galati, special pentru prima zapada. Suntem dansatori de salsa si incercam o noua coregrafie printre bulgari.”

Viscol puternic a fost pe Varful Omu, unde stratul de zapada a ajuns la un metru. Soferii care nu si-au schimbat cauciucurile au derapat. In Dambovita, jandarmii montani au intervenit ca sa scoata o dubita din zapada.

Autoritatile i-au indemnat pe soferi sa aiba  in masini lopeti si material antiderapant. Daca nu au cauciucuri de iarna, pot fi amendati in cazul in care blocheaza circulatia.