Emmanuel Macron este creditat pe primul loc in primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta, cu 23% din intentiile de vot.

Publicat:18.04.2017, 17:35

El este urmat de Marine Le Pen (22%), François Fillon (20%) si Jean-Luc Mélenchon (19%), potrivit unui sondaj zilnic efectuat de Opinionway-Orpi pentru Les Echos si Radio Classique, publicat marti, relateaza Reuters, conform News.ro.

Candidatul En Marche! la presedintia Frantei avanseaza cu un punct procentual, iar procentul concurentei sale de la Frontul National (FN, extrema dreapta) ramane acelasi, in timp ce François Fillon (Les Républicains) pierde un punct procentual iar Jean-Luc Mélenchon (La France insoumise) urca si el un punct procentual.

Socialistul Benoit Hamon este creditat cu 8% din intentiile de vot, un procent stabil. In turul doi al scrutinului, Emmanuel Macron ar invinge-o pe Le Pen cu 64% la 36% din voturile francezilor.

François Fillon ar invinge-o pe candidata FN cu 58% la 42%.

Sondajul a fost realizat pe un numar de 2.423 de persoane inscrise pe liste electorale, provenind dintr-un esantion reprezentativ de 2.475 de persoane majore, intervievate online in perioada 15-17 aprilie.

Primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta va avea loc duminica, 23 aprilie, in timp ce a doua runda electorala va avea loc pe 7 mai.