Au urcat pe acoperisul unui bloc, dupa care au coborat la balconul unui apartament, au spart geamul, au intrat si au furat tot ce au gasit mai scump. Proprietara iesise din casa pentru putin timp, iar cand s-a intors a ramas socata. Doi indivizi din capitala au fost retinuti.

Publicat:22.10.2019, 12:50

Potrivit politiei, proprietara a sunat si s-a plans ca din casa i-au disparut mai multe bunuri. La fata locului s-au deplasat oamenii legii. Femeia a comunicat politistilor ca a lipsit pentru scurt timp de acasa, iar cand s-a intors a depistat ca din casa i-au disparut bani, doua laptopuri si cateva bijuterii din aur. Prejudiciul total cauzat ajungand la 24 900 lei.

In urma cercetarii la fata locului, politistii au stabilit ca suspectii au urcat pe acoperisul unui bloc de locuit de pe strada Nicolae Testemitanu, ulterior au coborat la balconul apartamentului, dupa care au spart geamul de la usa si au intrat.

Ulterior, indivizii au fost retinuti si escortati la inspectorat pentru audieri. Acestia si-au recunoscut vinovatia, comunicand ca au comis infractiunea din lipsa de bani. O parte din bunurile furate le-au vandut, iar o parte au fost depistate de fortele de ordine la indivizi acasa.

Este de mentionat ca barbatii nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecati pentru infractiuni similare.

Pe acest caz a fost initiata o cauza penala pentru furt, infractiune care conform legislatiei penale in vigoare se pedepseste cu amenda in marime de la 32 500 lei la 67 500 lei, munca neremunerata in folosul comunitatii de la 180 ore la 240 ore sau cu inchisoare de pana la 4 ani.